آدرس:

مشهد - بلوار کوثر - کارخانه نوآوری

تلفن:

۰۹۱۵ ۷۷۹ ۷۳۱۵

پاور بی آی (Power BI) چیست و در هوش تجاری چه کاربردی دارد؟

پاور بی آی (Power BI) چیست و در هوش تجاری چه کاربردی دارد؟

مایکروسافت پاور بی آی  (‏Microsoft Power BI) یک بستر هوش تجاری و مدیریت اطلاعات کسب و کار است که ابزارهایی برای جمع آوری، تجزیه و تحلیل، تجسم و به اشتراک گذاری داده‌ها برای کاربران غیر فنی کسب و کار فراهم می‌کند. رابط کاربری Power BI برای کاربرانی که با Excel آشنا هستند کاملاً آشنا بوده و ادغام آن با سایر محصولات مایکروسافت، آن را به یک ابزار سرویس دهی بسیار متنوع تبدیل می‌کند.

نسخه رایگان Power BI برای صاحبان کسب و کارهای کوچک و متوسط ​​در نظر گرفته شده است. نسخه حرفه‌ای آن به نام Power BI Pro با هزینه اشتراک ماهانه در دسترس است. کاربران می‌توانند این برنامه را برای ویندوز ۱۰ با نام Power BI Desktop و برنامه‌های نسخه موبایل آن را برای دستگاه‌های ویندوز، اندروید و iOS بارگیری کنند.

همچنین ابزار Power BI Report برای شرکت هایی وجود دارد که باید داده‌ها و گزارش‌های خود را در محل حفظ کنند. این نسخه از Power BI به نسخه ویژه برنامه دسکتاپ آن به نام Power BI Desktop نیاز دارد.

کاربردهای متداول پاور بی آی Power BI در هوش تجاری

‏Microsoft Power BI برای یافتن بینش (Insight) در داده‌های سازمان استفاده می‌شود. Power BI می‌تواند به اتصال مجموعه داده‌های متفاوت، تبدیل و تمیز سازی داده‌ها و رسیدن به یک مدل داده کمک کند و نمودارهایی را برای ارائه تصویری داده‌ها ایجاد نماید. همه این موارد را می‌توان با سایر کاربران Power BI در سازمان به اشتراک گذاشت.
مدل‌های داده ایجاد شده در Power BI می‌توانند به روش‌های مختلفی برای سازمان‌ها استفاده شوند، که شامل نمودارها و تجسم داده‌ها و بررسی سناریوهای “چه می شود اگر” (What If) در داده‌ها می‌باشد. گزارشات BI Power همچنین می‌توانند به سؤالات در زمان واقعی پاسخ دهند و به پیش‌بینی کمک می‌کنند تا اطمینان حاصل شود که دپارتمان‌ها معیارهای کسب و کار را مد نظر قرار می‌دهند.
‏Power BI همچنین می‌تواند داشبورد اجرایی را برای سرپرستان یا مدیران فراهم کند، و به مدیران بینش بیشتری نسبت به عملکرد دپارتمان‌ها می‌دهد.

چه کسی از هوش تجاری با Power BI استفاده می کند

اگرچه Power BI ابزاری برای سرویس BI است که تجزیه و تحلیل داده‌ها را برای کارمندان به ارمغان می‌آورد، اما بیشتر توسط تحلیل‌گران داده و متخصصان هوش تجاری استفاده می‌شود که قبل از انتشار گزارش‌ها در سراسر سازمان، مدل‌های داده را ایجاد می‌کنند. با این حال، افرادی که تخصص تحلیل دارند می‌توانند از Power BI استفاده نموده و گزارش‌هایی را تهیه کنند.
‏Microsoft Power BI با گزارش‌ها و پیش‌بینی‌های ایجاد شده برای کمک به فروش و بازاریابی، توسط اعضا و مدیران دپارتمان‌ها و واحدها استفاده می‌شود و در عین حال، داده‌هایی را نیز در مورد پیشرفت دپارتمان و یا کارمندان در جهت دستیابی به اهداف خود به مدیریت ارائه می‌دهد.

علاوه بر این، Power BI یک پورتال مدیریت را جهت تنظیم پیاده‌سازی Power BI و همچنین نظارت بر استفاده و مجوزها در اختیار مدیران قرار می‌دهد.

 

ویژگی های اصلی هوش تجاری با Power BI

مایکروسافت از زمان آغاز فعالیت خود، تعدادی از ویژگی‌های تجزیه و تحلیل داده‌ها را برای بهبود هوش تجاری به Power BI اضافه کرده است و همچنان به این کار ادامه می‌دهد.
برخی از مهم‌ترین ویژگی‌ها عبارتند از:


هوش مصنوعی:
کاربران می توانند در Power BI به شناسایی تصویر و تجزیه و تحلیل متن دسترسی پیدا کنند و با استفاده از قابلیت‌های یادگیری ماشین خودکار، مدل‌های یادگیری ماشین ایجاد نموده و آن‌ها را با Azure Machine Learning ادغام کنند.


پشتیبانی گسترش ترکیبی:
این ویژگی اتصالات داخلی را در اختیار شما قرار می‌دهد که به ابزارهای Power BI اجازه می‌دهد تا با تعدادی از داده‌های مختلف مایکروسافت، نیروی فروش و سایر فروشندگان ارتباط برقرار کنند.


بینش سریع:
این ویژگی به کاربران امکان ایجاد زیر مجموعه داده‌ها را می‌دهد و به طور خودکار تجزیه و تحلیل را بر روی آن اطلاعات اعمال می‌کند.


پشتیبانی از مدل داده‌های مشترک:
پشتیبانی Power BI برای مدل داده‌های مشترک امکان استفاده از یک مجموعه استاندارد و گسترده از طرح‌های داده (اشخاص، ویژگی‌ها و روابط) را می‌دهد.


ادغام Cortana:
این ویژگی، که به ویژه در دستگاه‌های تلفن همراه بسیار محبوب است، به کاربران امکان می‌دهد با استفاده از زبان محاوره‌ای و نتایج به دست آمده، با کمک دستیار دیجیتال مایکروسافت به نام Cortana، به جستجوی داده‌ها بپردازند.


شخصی سازی:
این ویژگی به توسعه دهندگان امکان می‌دهد ظاهر ابزارها و گزارشات پیش فرض را تغییر دهند و ابزارهای جدیدی را به این پلتفرم اضافه کنند.


‏API برای یکپارچه سازی:
این ویژگی کد نمونه و رابط های عملکرد برنامه (API) را برای تعبیه داشبورد Power BI در سایر محصولات نرم‌افزاری در اختیار برنامه‌نویسان قرار می‌دهد.


آماده سازی سلف سرویس داده‌ها:
با استفاده از Query Power، تحلیل‌گران کسب و کار می‌توانند کلان داده‌ها را در سرویس وب BI Power BI وارد، تبدیل، ادغام و غنی‌سازی کنند. داده‌های مصرف شده را می‌توان در چندین مدل، گزارش و داشبورد Power BI به اشتراک گذاشت.


نمای مدل‌سازی:
این به کاربران اجازه می‌دهد تا مدل‌های پیچیده داده‌ها را برحسب موضوع در نمودارهای جداگانه قرار دهند و خصوصیات مشترک را تنظیم کنند، خصوصیات موجود در قسمت خاصی را مشاهده نموده و تغییر دهند و پوشه‌های نمایش را برای مصرف ساده‌تر مدل‌های داده پیچیده تنظیم کنند.

 

نحوه استفاده از Power BI

‏Power BI Desktop به تحلیلگران و سایر کاربران امکان اتصال داده، ارائه مدل داده‌ها و گزارش‌ها را می‌دهد. سرویس Power BI جایی است که می‌توان آن گزارش‌ها را به اشتراک گذاشت، بنابراین سایر کاربران می‌توانند گزارش‌ها را مشاهده کنند و با یکدیگر تعامل داشته باشند.
ساختن گزارش Power BI با اتصال منابع داده شروع می‌شود. کاربران سپس از داده‌ها استفاده می‌کنند تا بر اساس نیازشان گزارشی تهیه کنند. این گزارش در Power BI Service منتشر می‌شود تا کاربران فضای ابری و موبایل بتوانند با این گزارش ارتباط برقرار کنند و آن را به اشتراک بگذارند. همچنین مجوزهایی را می‌توان اضافه کرد تا به همکاران امکان ویرایش گزارش‌ها یا ایجاد داشبورد یا محدود کردن توانایی ویرایش را بدهید.

هزینه Power BI

سه سطح Power BI برای کاربران وجود دارد: Power BI Desktop ،Power BI Pro و Power BI Premium. نسخه دسک تاپ آن رایگان است، در حالی که مدل Pro برای هر کاربر ۹.۹۹ دلار در ماه هزینه دارد. قیمت گذاری برای Power BI Premium به تعداد کاربر بستگی دارد.

اگر شما به موضوع هوش تجاری با Power BI علاقه‌مند هستید پیشنهاد می‌کنیم دوره آموزشی هوش تجاری با Power BI را در دستور کار آموزشی خود قرار دهید.

 

 

 


آخرین مقالات

دیتاساینس و نقشه راه

دیتاساینس و نقشه راه

مدل های زبانی بزرگ

مدل های زبانی بزرگ


دسته بندی مقالات


آخرین پروژه ها

دیتاساینس و نقشه راه

دیتاساینس و نقشه راه

مدل های زبانی بزرگ

مدل های زبانی بزرگ